Friday, August 19, 2016

LAZADA Penipu!!

Fuh...fuh... Lama betoi tak tulis blog. Busy sgt. Tapi pengalaman kali ni memang takleh tahan. Kena juga ber-blog!

Alkisahnya, saya ni suka sangat shopping online. Serius! Tp ni first time jadi macam ni.


Mula2 berkenan sangat jam ni. "Berlian" banyak. Nampak elegant sgt walaupun brand China. *ada aku kisah*.

Lepas fikir panjang, memang terus order & payment settled! 

Shipment dari China, lama juga tunggu, dalam 2 minggu juga la. Setiap hari dok terbayang2 nak pakai jam "berlian" tu.

Dalam 2 minggu, jam pun sampai. Hubby I msg ckp jam dh smpai. Masa tu tgh kt hospital, punya la excited. Sampai umah ja terus cari jam idaman hati tu.

Tapi.....


What the hell!! I dapat jam apa ni? Siap gelang bagai. I tak order pun!!

Bengang, geram, kecewa semua bercampur baur. I kena tipu okeh!! Rasa macam tak berbaloi je bayar RM212 utk barang2 ni.


Siap dapat gelang rosak lagi!!

Tak leh jadi ni, I nak balik duit I yang tak seberapa tu!


Bermulalah drama dalam msg dengan Lazada.


Lazada cool je reply msg. Ok.. Takpe..
Lepas tu start nak ber-email lak


Alhamdulillah, respon dari Lazada sgt cepat. Masa ni, I pasrah je. Dalam hati, pos jela barang2 tu, lagipun I tak perlukan jam & gelang tu. Kalau kena tipu pun, lantak la.

Lepas pos je barang2 tu, I email balik details kat Lazada.


Ni reply dari Lazada. Dalam hati dah berbunga2.


Sekali lagi bersyukur sebab Lazada memang betul2 bertanggungjawab & bank in balik duit I siap dengan postage fee lagi.

Lepas ni memang I akan setia shopping dengan Lazada.

Thanks Lazada!!