Friday, August 19, 2016

LAZADA Penipu!!

Fuh...fuh... Lama betoi tak tulis blog. Busy sgt. Tapi pengalaman kali ni memang takleh tahan. Kena juga ber-blog!

Alkisahnya, saya ni suka sangat shopping online. Serius! Tp ni first time jadi macam ni.


Mula2 berkenan sangat jam ni. "Berlian" banyak. Nampak elegant sgt walaupun brand China. *ada aku kisah*.

Lepas fikir panjang, memang terus order & payment settled! 

Shipment dari China, lama juga tunggu, dalam 2 minggu juga la. Setiap hari dok terbayang2 nak pakai jam "berlian" tu.

Dalam 2 minggu, jam pun sampai. Hubby I msg ckp jam dh smpai. Masa tu tgh kt hospital, punya la excited. Sampai umah ja terus cari jam idaman hati tu.

Tapi.....


What the hell!! I dapat jam apa ni? Siap gelang bagai. I tak order pun!!

Bengang, geram, kecewa semua bercampur baur. I kena tipu okeh!! Rasa macam tak berbaloi je bayar RM212 utk barang2 ni.


Siap dapat gelang rosak lagi!!

Tak leh jadi ni, I nak balik duit I yang tak seberapa tu!


Bermulalah drama dalam msg dengan Lazada.


Lazada cool je reply msg. Ok.. Takpe..
Lepas tu start nak ber-email lak


Alhamdulillah, respon dari Lazada sgt cepat. Masa ni, I pasrah je. Dalam hati, pos jela barang2 tu, lagipun I tak perlukan jam & gelang tu. Kalau kena tipu pun, lantak la.

Lepas pos je barang2 tu, I email balik details kat Lazada.


Ni reply dari Lazada. Dalam hati dah berbunga2.


Sekali lagi bersyukur sebab Lazada memang betul2 bertanggungjawab & bank in balik duit I siap dengan postage fee lagi.

Lepas ni memang I akan setia shopping dengan Lazada.

Thanks Lazada!! 


Sunday, April 10, 2016

Dimsum Halal, Long Feng Restaurant, Ramada Plaza, Melaka

Kami 1 family memang suka sangat dimsum. Masalahnya nak cari yang halal memang susah. Google punya google, terjumpa la restoran Long Feng ni.

Ramada plaza melaka, hotel melaka
Baru sampai Ramada Plaza, Melaka. 

Time cuti ja memang terus plan nk breakfast kat sana. Dari Segamat tu, sejam lebih juga perjalanan. 

Ramada plaza melaka, hotel melaka

Sampai ja sana, terus tengok menu. Menarik!! Lupa ambil pic.

Long feng restaurant, ramada plaza
Kakak baca menu dari gambar je ni: )

Keadaan hotel ni tenang & mendamaikan. Senyap saja. Maybe sebab baru pukul 11 pagi kot.

Long feng restaurant, ramada plaza
Baby boy pun nak makan sepuasnya

Long feng restaurant, ramada plaza

Dah siap belek2 menu, kami pun masuk la untuk makan. Suasana best, layanan pun bagus. Waiter & manager pun baik.


Anak-anak pun suka. Baby boy tak sabar nak makan porridge.

Dimsum halal, long feng restaurant

Walaupun makan sepuasnya, tapi waiter yang serve. Bukan kita ambil sendiri. Tapi ok juga, kalau nak tambah apa2 just bagitau saja. Masa ni kami minum oolong tea.

Dimsum halal, long feng restaurant

Price affordable sangat. Kalau 20 jenis dimsum RM38/pax. Kalau nak complete dimsum RM53/pax. Budak2 bawah 4 tahun free saja.
Lucky my kids!

Kakak Nabilah dah kenyang sangat tu. Daddy still enjoy mango pudding.

Last sekali time dah kenyang sangat, waiter tanya nak dessert apa. So kami pilih mango pudding & herbal jelly. Ni pun boleh makan seberapa banyak yang mampu. Dessert memang sedap. I like it!


Budak2 ni kalau tak nak dia mengamuk, bagi je perut kenyang sampai tersenyum lebar. Insyaallah dapat menikmati kesedapan dimsum. Manager kasi coin chocolate kat my kids tapi takde pic pula.


Memang makan sampai licin cuma kami tak berapa suka dimsum jenis goreng. Pau pun tak makan sebab dah selalu sangat makan.

Komen: Puas hati, suka dengan suasana restoran, layanan memang terbaik. Makanan sedap. Lain kali nak pergi lagi 

Info Restoran