Tuesday, January 27, 2015

Kuasa Fikiran: Kuih Koci

Rasanya dh dekat 2 minggu kot kempunan kuih koci ala2 mochi2 ni..
Setiap pg msti order kt nurse minta belikan kalau ada jual kt cafe. Tp xpnah ada..
Lps tu ada sorang nurse ni ckp, "Dokter, kt sini susah la org jual kuih koci kalau bukan bln puasa".
Mak aii...kempunan la I!!

Sejak dr peristiwa tu I hampir cuba lupakan kuih koci :(


Tp apa kan daya.. Setiap hari fkr kuih koci. Tiba2 x disangka2 ada makcik cleaner jual kuih koci!!!
Tp I rembat 6 ketul je, RM2. Sbb time preggy ni xberani nk mkn manis2 sgt. Xpasal2 dpt GDM!


Tp kuih koci makcik ni lain skit.. Ni 1st time I tgk. Kalau area utara xde salut tepung yg luar tu. 


Alhamdulillah...
Rasa yg x menghampakan. Sedapp!!

Moral yg I dpt, jgn sekali2 putus asa.
Fikiran kita mmg ajaib sgt.. Fikir betul2, insyaallah menjadi.. Korang pun pnah dgr kan, "The Power of Thinking".

Friday, January 9, 2015

SNOWFLAKE AT TEA SECRET

one segamat, tea secret

Yummy....
Tgk pun dh terliur.

Tak tau la kenapa akhir2 ni kempunan sgt nk makan QQ BALL. Tp terpaksa amik satu set la.. Mana ada jual QQ ball jeeee..

Nama dessert ni xtau la apa..haha..
Dok panggil snowflake je.

Ni pilihan feveret I, yg traditional soy ice shave add topping QQ ball + pearl + red bean... Lps tu add creamer. 
Fuhhh...mmg terbaik!!
Paling sesuai makan time cuaca panas. Sejuk anak tekak.

Pernah makan kt Mr Wulala... Tp Mr Wulala punya snowflake kurang manis. So far, kt area segamat ni I prefer kt Tea Secret One Segamat. Seller dia pun peramah & rajin senyum.

Price RM6.50 je. I penah je share mkn semangkuk tu dgn 5 org..

Slurpppp!!
Jom makan.