Thursday, February 23, 2012

RSUP HAM Medan Banjir

Alamak..apa cerita?? Rumah sakit banjir..... Salah sendiri juga, yang pi buang sampah merata tu sapa suruh? Hahaha....

Haha.. Tak dapat terima kenyataan rumah sakit banjir.... Padahal kat area tanah tinggi...

Aiya... kotor kaki, ntah air dari mana pun taktau.. Bersyukurlah... Sekurang-kurangnya sistem imun meningkat... :)

Wednesday, February 22, 2012

Cafe di RSUP HAM


Rumah Sakit Umum Pusat Haji Adam Malik (RSUP HAM) merupakan pusat rujukan UTAMA dari seluruh pulau Sumatera.. Amat menyedihkan keadaan kantin/cafe pada hari minggu/Ahad.. Macam tak berfungsi.... Tp still leh order makanan.... Paling saya kesal juga, harga makanan kat kantin ni punya la mahal.... Kesian la kat orang2 tak mampu yang datang jauh2 sebab nak berubat... Ada sampai kena jual lembu, pinjam orang, dll..

Ni pula satu-satunya kedai yang jual barang2 keperluan.. Barang2 terhad tapi mahalnya minta ampun... Klau family patient yang jumpa kedai2 luar rumah sakit,bersyukurlah.. Sebab harganya lebih murah.. Tp klau family patient yang tak berani nak keluar, terpaksa la beli kat kedai yang mahal ni.... Tolong la jangan kaut untung lebih2... Kesian orang tak mampu...

Suasana cafe time hari minggu/ahad.... Sunyi sepi... Tak terurus... Inilah rumah sakit PUSAT se- Sumatera... :)


Saturday, February 18, 2012

Kamar Koas Bedah RSUP HAM


Jom tengok bilik koas bedah RSUP HAM.. Macam ni la... Tilam dah kotor dan rosak, alas pun takda.. Semua koas slambe ja tidur walaupun kotor macam ni... Masih bersyukur sebab ada tempat nak rehat.. :)

Katil dah rosak.. Bazir space jaa sebab ramai koas nak rehat sini, lebih 10 orang.... Ni dalam bilik yang sama...

Friday, February 17, 2012